top of page

Şafak Alaca Karanlık


Kulübümüz A Takımı bu gün oynadığı müsabakayı kazanamadı. Bağcılar temsilcisi Şafak 76 SK'yı sahasında yenemeyen takımımız 1-0 öne geçtiği maçı kazanamadı ve beraberliğe razı oldu.

Karşılaşmaya; Mehmet, Fatih, Murat, Emre, Tolga, Halil, Ahmet, Oğuzhan, Onur, Anılcan ve Bilal onbiri ile başlayan Emin Sevim, Furkan, Osman, Sercan, Ahmet Parlar ve Murat Kepenek'i yedek kulübesine çekti.

Karşılaşma dengeli bir şekilde başladı. 15. dakikadan sonra maça ağırlığını koymaya başlayan takımımız rakip kale önünde pozisyon üretmeye başladı. Sağ kanattan yapılan ortalar ile gol arayan takımımız bu şekilde iki gol pozisyonuna girdi. Düzgün kafa vuruşları yapılamayınca havadan gelen ortalara avuta çıktı.

Karşılaşmanın 33. dakikasında yine sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortada topu önünde bulan Bilal Kaçmaz, bu kez kaçırmadı ve düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin solundaki kale direğine çarptırarak ağlarla buluşturdu. Bu golle 1-0 öne geçen takımımız ilk yarıyı bu şekilde tamamladı. İlk yarıda rakip agresif ve yakın futbolu tercih etti ve futbolcularımıza çok yakın oynayarak top yapma ve oyun kurma şansı tanımadı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına iyi başlayan rakip Şafak 76 SK baskısını artırdı ve etkili olmaya başladı. Şafak 76 SK bulduğu serbest vuruşu çok etkili kullandı ve kaleci Mehmet çok önemli bir golü çıkartarak takımına hayat verdi. Ancak bu pozisyondan sonra rakibin inancı ve direnci arttı. Rakibin etkili olduğu zamanlarda hakeme küfreden Cafer kırmızı kart ile oyundan ihraç edildi. 78. dakikada 10 kişi kalan rakip kısa süreliğine bir durgunluk yaşadı. Bu dakikadan sonra baskı yapmaya başlayan takımımız ikinci gölü aramaya başladı. Bu anlarda Anılcan, Bilal ve Onur'la yakalanan pozisyonlar harcandı.

Takımımızın ikinci yarıda kullandığı serbest vuruşta kaleciden dönen top ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Hakemler bu karşılaşmada da sınıfta kaldı. Özellikle ofsayt pozisyonlarında hatalı karar veren yan hakemlerin bu konuda ilave ders almaları gerekiyor. Ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golün videosu aşağıda olduğu gibidir. Serbest vuruş kullanıldığından anda kaleciden dönen topu ağlara gönderen Onur ofsayt değil. Ceza sahası çizgisinde pozisyon hakkında yorum yapmak gayet kolay.

Takımımız ikinci yarıda beklenen oyunu sergileyemedi ve 84. dakikada 10 kişi kalan rakibi karşısındaki skor avantajını daha fala koruyamadı ve maç 1-1 oldu. Golden sonra can havliyle gol arayan takımımız Bilal ile önemli bir pozisyon yakaladı. Bu kez Bilal Kaçmaz öyle bir gol kaçırdı ki saç baş yoldurdu.

Spontane gelişen pozisyonlar, pas yüzdesi düşük oyun ve eksik kondisyon kolay geçilmesi beklenen maçın puan kaybıyla sonuçlanmasına sebebiyet verdi.

Her iki takım da galibiyeti hak edecek oyun sergileyemedikleri için maçtan kazanan çıkmadı.

Gurupta lider olan Çapa SK Şehremini SK'yı 4-1 yendi ve lider ile takımımız arasındaki puan farkı altıya çıktı.

Maç öncesinde Yalova'daki Amcasını kaybettiği haberini alan Murat Onat (Dayı) bu durumunu futboluna yansıtmadı ve hatasız oynadı. Yaptığı fedakarlık için yönetim kurulu olarak futbolcumuza teşekkür ediyor. Merhuma Allah'tan rahmet acılı yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.


227 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page