top of page

Bu Sefer De Olmadı Ama...


Gültepe Özgençlik SK U-16 takımı bu gün rakibi Gerçek Kuzey ile kendi sahasında karşılaştı.

İlk karşılaşması 0-0 biten maçın rövanşında taraflar yine yenişemedi.

Gültepe Özgençlik SK karşılaşmaya; 1-Ümitcan Aynar (kaptan), 2-Gürkan Bıyıklı, 3-Nurullah Hakan, 4-Eren Doğan, 5-Mehmet D. Ölker, 6-U. Oğuzhan Sarı, 7-Yusuf Alkan, 8-Serkan Patan, 9-Onur Dede, 10-Erdem Anlaş, 11-Ufuk Alagöz onbiri ile başladı. Yedekler; 12-Eşref Yıldırım 13- Serhat Demir, 14-Emre Koçer, 15-Bedirhan Kurban, 16- Tolga Akkaya, 17- Ahmet Yasin Gece, 18-Berkan Önal

Karşılaşmaya Gültepe Özgençlik SK Taraftarı da yediden yetmişe destek verdi.

Karşılaşmanın tamamında rakibine göre daha üstün olan takım kaşılaşmanın 10 dakikasında Yusuf Alkan'ın harika golüyle öne geçti. İstekli ve güzel futbolunu sürdüren takımımız daha sonra bulduğu pozisypnları değerlendiremedi.

Ardından baskısını ve güzel fudbolunu sürdüren Gültepe Özgençlik SK'ya karşı oynadıkları futbolla üstün gelemeyeceklerini anlayan rakip hakemi kullanmaya ve yönlendirmeye başladı. Müsabanın önemi nedeniyle İASKF ve TFFden nitelikli hakem talep edilmişti. Ancak karşılaşma boyunca tüm takdir haklarını rakip takım lehine kullanan orta hakem, karşılaşmanın 40+5 dakikasında hiç bir seyircinin anlayamadığı bir sebeple rakip takıma penaltı atışı verdi. Penaltı atışından gol kaydeden rakip böylece razı geldiği 1-1'lik beraberliği yakalamış oldu. Karşılaşamnın ilk yarısı bu sonuçla tamamlandı.

İkinci yarıda da üstün oynayan takımımız, 3. bölgede etkili olamayınca Hocamız Emin Sevim, sağ açık oynayan Yusuf Alkan'ın oyundan alarak Bedirhan Kurban'ı oyuna aldı ve forvette oynayan Onur Dede'yi sağ açığa çekti. Daha önceki maçlarda gördüğü kırmızı kart nedeniyle oyun eksiği olan Bedirhan Kurban oyuna çok hırslı bir şekilde başladı ve bu hırsı yeniden kırmızı kart görmesine sebebiyet verdi. Karşılaşmanın hakemi bu durumu rakip takım lehine cok iyi değerlendirdi ve oyuncumuz Bedirhan Kurban'a peş peşe iki sarı kart göstererek oyuncumuzu oyundan ihraç etti. Hakemin bu hareketi futbol tarihine geçti. Bu pozisyonda rakibin sağladığı bir avantaj yoktu oyunu durdurup Bedirhan'a sarı kart göstrebilirdi ancak hakem beklemeyi tercih etti. Karşılaşmanın 70. dakikasında on kişi kalan takımımız sonlara doğru baskısını iyice arttırdı. Sol taraftan yapılan ortaya Mehmet D. Ölker yetişemedi ve böylece galibiyet elden kaçmış oldu.

Karşılaşma sonunda penatlı hakkında açıklama yapan kaleci kaptan Ümitcan Aynar pozisyonun penaltı ile alakası olmadığını ifade etti. Pozisyon gereği topu uzaklaştırmak için hamle yaptığını, bu esnada elinin rakibe çartığını, rakibin de kandini yere attığını ifade etti.

Kırmızı kart gören Bedirhan Kurban da; "İlk pozisyonda sarı kartı göstreseydi neden bekledi anlayamadım. Rakibin daha sert müdahaleleri oldu bunların hiç birine sarı kart göstermedi. Hiç uyarılmadan seri bir şekilde sarı kart gösterilerek oyundan ihraç edileni bu güne kadar hiç görmedim. Bu şekilde oyundan ihraç edildiğim ve arkadaşlarımı yalnız bıraktığım için çok üzgünüm, tüm takım arkadaşlarımdan özür diliyorum." dedi.

Taraftarın ilgi gösterdiği karşılaşma sonunda tüm futbolcularımız alkışlarla sahayı terk etti. Mahalle halkının heyacanlı dakikalar geçirmesine sebebiyet veren başarılı takımımız U-16'ya tüm yönetim kurulu olarak teşekkür ediyoruz ve başarılarının devamnı diliyoruz. Onlarla guru duyuyoruzu de belirtmek istiyoruz.


45 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page